Borten Moe varsler oppgjør med miljøorganisasjoner

Ola Borten Moe har ledet arbeidet med forslaget til nytt partiprogram. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
Ola Borten Moe har ledet arbeidet med forslaget til nytt partiprogram. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe mener at norsk klimapolitikk herjes av «tulledebatter». Han varsler et knallhardt oppgjør med miljøorganisasjoner i forslaget til nytt partiprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moe har ledet programkomiteen i Sp, som legger fram sitt forslag denne uken. Den tidligere olje- og energiministeren og nåværende oljegründeren forteller til Trønder-Avisa at klima- og miljøpolitikk løftes fram blant partiets viktigste saker. Samtidig er han tydelig i sin kritikk av miljøorganisasjoner.

– Altfor lenge har en ganske liten gruppe profesjonelle skråstrek statsbetalte miljøorganisasjoner fått definere hva som er «god latin». Det tar vi et voldsomt oppgjør med i vårt partiprogram, sier Moe.

Han mener at det er stadig flere «liksomdebatter, skinndebatter og tulledebatter» i klimaarbeidet og trekker fram klima- og miljøminister Vidar Helgesens (H) idé om klimamerking av kjøtt.

– Han ønsker ikke å redusere forbruket, men vil redusere norsk produksjon av kjøtt og ha mer import fra utlandet, sier han.